Szőnyegtisztítás

Mélymosásos (teljes átmosás) technológiánk:

A szőnyegtisztítás folyamán a szőnyeget a megfelelő előkezelés után automatizált gépünkbe tesszük. Szőnyegmosó gépünk a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral átvizezi, szőnyegtisztító folyadékot adagol rá, majd sorkeféi segítségével 2×2 irányban átsúrolja.  Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy csőcentrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk. Ahhoz, hogy szőnyegünk igazán tiszta lehessen, fontos, hogy a megfelelő szőnyegtisztítási eljárást alkalmazzuk. Az alkalmazott szőnyegtisztítási eljárás a megrendelői igények mellett függ a szőnyeg típusától is. Ezt a szőnyegtisztítási eljárást gépi szövésű műszálas szőnyegekhez, vékony padlószőnyegekhez, egyszerű buklé és velúr szőnyegekhez ajánljuk.

E technológia lényege, hogy a szőnyeget teljes méretében kiterítve magas nyomású porlasztott vízsugárral, valamint kevert, szín – és anyagkímélő mosószerrel beáztatjuk, majd 3 tárcsás súrológéppel 4 irányból lemossuk.

Ismételten nagy nyomású vízzel kiöblítjük, feltekerés után egy 900-as ipari centrifugába belehelyezzük, ami a maradék szennyeződést is eltávolítja a szőnyegből.

Áttekerés után vízszintesen helyezzük a szárítóba, ahol 4-6 óra időtartam alatt teljesen megszárad.

Nagyon fontos, hogy nem lógatjuk, nem nyújtjuk a szőnyeget, ezen okból kifolyólag nem deformálódik, nem hullámosodik.

A szőnyegek egyedileg  kerülnek be a szárító berendezésbe. A szőnyegeket – azok anyagához igazodóan – változó hőfokon, néhány óra alatt zárt rendszerben szárítjuk meg.

Egyedi ( kézi ) mosás technológiánk

Egyedileg kézzel, illetve kézi körkefés gépekkel végezzük az előkezelést. Többféle mosószert, illetve foltkezelő anyagot használunk a foltkezeléshez.

Az egyedi mosás során megválasztott technológiák, mosószerek és segédanyagok széleskörű alkalmazásával a legjobb tisztítási eredményt tudjuk elérni.

A kézi tisztítás az egyedi csomózású, különleges mintájú, kevert színű és antik szőnyegek esetén célszerű.

Nagyon elhanyagolt szőnyegeknél, ill- beszáradt foltoknál, nem minden esetben érhetjük el a tökéletes tisztaságot, ezért foltokra, égési sérülésekre garanciát nem vállalunk.

A foltok eltüntetése függ a szennyezettség mértékétől, az eltelt időtől, amikor a folt keletkezett, nagyban segíti munkánkat, ha gyorsan reagálták le a folt keletkezését és nem hagyták beleszáradni a nem kívánatos folyadékokat. ( pld. vér, vizelet, vörösbor, gyümölcslé, kakaó)

Vegyszeres mosás technológiánk

A vegyszeres szőnyegtisztítás folyamán a szőnyeget a megfelelő előkezelés után nagy hatásfokú szőnyegtisztító habbal kezeljük. Három tárcsás, lágy sörtéjű súrológépünk segítségével szétoszlatjuk, majd felhabosítjuk a tisztítószert a szőnyegen.  A hatóidő elteltével, a szőnyeget a szőnyegmosó gépünkbe tesszük, ami a szőnyeget teljes terjedelmében, magas nyomású porlasztott vízsugárral ismét átvizezi, majd sorkeféi segítségével négy irányban átsúrolja.  Végül több fázisban öblíti a szőnyeget, hogy az teljesen tiszta és vegyszermentes legyen. A tisztítást követően a szőnyeget egy csőcentrifugába tesszük, majd kiterítve szőnyegszárító gépben 6-8 óra alatt teljesen megszárítjuk.

Az általunk alkalmazott szőnyegtisztítási technológia mindig a szőnyeg típusától, fajtájától függ.
A kiszállás – a megrendeléstől számítva- 24 órán belül megtörténik.
A vállalt munkát – a beszállítástól számítva- 48 órán belül teljesítjük.

Hívjon minket és minden kérdésére válaszolunk:

+36 1 280 7574

  vagy

+36 30 94 94 360

Email cím: info@szonyegexpressz.hu

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk!